WordPress Handleiding

24 januari 2023 Uit Door partypress

De balkjes met daarop de namen van de pagina’s die in het menu staan, kan je verslepen. Mijn menu begint met “Home” en eindigt met “Contact”, dus op die volgorde heb ik ze gezet. Let er wel op dat de balkjes precies onder elkaar staan, anders komen ze ook niet netjes achter elkaar te staan in het menu.

Lees in “Wat zijn de voordelen van de premium versie ? Lees hier op de website van GeneratePress hoe je de premium versie installeert. Dit is een fluitje van een cent. In de volgende stappen gaan we een basisopzetje maken voor je website en van daaruit kan je verder werken. We gaan drie eenvoudige pagina’s maken, namelijk een “Home”, “Blog” en “Contact” pagina.

We hebben het er al even over gehad, maar dit is echt een uitstekend theme. Neem eens een kijkje bij de reviews op de originele web site van WordPress, dan zie je hoe goed het is en hoe tevreden mensen er over zijn. Rechtsboven in de zoekbalk typ je GeneratePress in en installeer je het theme. Als het is geïnstalleerd, activeer je het theme, zodat het theme vanaf nu op je web site is te zien. Vanuit het Dashboard klik je op het huisje met de titel van je web site, linksboven in het Dashboard om weer op je web site te komen.

Als je dit gedaan gedaan hebt, zie je in Pages/Pagina’s > All Pages/Alle pagina’s de pagina’s staan die je zojuist hebt gemaakt. Hier staan ook waarschijnlijk wordpress website nog pagina’s die al automatisch zijn aangemaakt. Deze zou je eventueel kunnen verwijderen als je wilt. Laten we nu een menu gaan maken.

  • SiteGround wordt daarnaast ook officieel aanbevolen door WordPress.org zelf.
  • Het enige nadeel is misschien dat het volledig Engelstalig is, maar dit is voor de meeste mensen geen probleem.

Adressen Van Pagina’s Wijzigen En Bezoekers Mislopen

Dit kan ook door gewoon de domeinnaam van je web site in de browser in te tikken. Nu zie je dat het theme is geïnstalleerd! Handig is om ook een child theme te maken. Het is zeker een aanrader om de premium versie van GeneratePress aan te schaffen, zoals we ook hebben gedaan voor ProgrammeerPlaats!

In het zwarte Dashboard menu ga je naarAppearance/Weergave > Menus/Menu’s. Een menu maak je aan door het menu een naam te geven en daarna opCreate Menu/Menu WordPress aanmaken te klikken. Voordat je een menu aanmaakt, is het handig om alvast de pagina’s die je in het menu wilt zetten, aan het menu toe te voegen.

Waarom Een Website Maken Met WordPress? De Voor

Daarna gaan we deze pagina’s in een menu zetten. Nieuwe pagina’s kan je maken door in het zwarte Dashboard menu te gaan naar: Pages/Pagina’s > Add New/Nieuwe pagina. Hier kan je de titel van de pagina opstellen en inhoud aan de pagina geven. Ik heb het kort gehouden, zoals je hier ziet:

Bij de “Blog” pagina hoef je alleen een titel op te stellen, omdat de inhoud al bestaat uit blogposts, later als we het gaan koppelen. Bij de “Contact” pagina kan je hetzelfde doen als de “Home” pagina. Een titel met een korte beschrijving en een klein beetje inhoud als check WordPress hosting.

Stap 1 2: Een Domeinnaam Registreren

Deze pagina’s vink je aan en daarna klik je op Add to Menu/Aan menu toevoegen. In dit geval zijn de “Home”, “Blog” en “Contact” pagina aan het menu toegevoegd. De overbodige pagina’s zou je kunnen verwijderen, zoals ik ook heb gedaan. Nu staan ze in menu 1, of de andere desbetreffende naam die je zelf aan het menu hebt gegeven.